Škola plivanja


ŠKOLA PLIVANJA I OBUKA NEPLIVAČA

Što treba znati?

Prolaznom ocjenom na testiranju Vaše je dijete steklo uvjete za upis u prvu godinu škole plivanja. Tijekom tri godine škole plivanja slijedom programa, naučit će pravilno disati, plutati, skakati na noge i na glavu te plivati sve četiri plivačke tehnike.

 
 
Oprema za početak:                     
  • plivačka kapa
  • plivačke naočale
  • kupaće gaće /kostim (ne dvodijelni)
  • ručnik
  • natikače
  • kratke peraje
 

 

 

 CILJ

 Naučiti sve četiri plivačke tehnike: kraul,leđno,prsno,delfin,sa startom i okretom te povećanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti.

 10 razloga zašto odabrati plivanje:
 
1. poboljšava snagu i izdržljivost,
 

2. razvija se kompletna muskulatura,

3. poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava,

4. potiče izmjenu tvari,

5. mala mogućnost ozljeđivanja,

6. ne opterećuje zglobove,

7. pozitivno utječe na rast i razvoj,

8, razvija radne navike,

9. pozitivno utječe na socijalizaciju,

10. pozitivno utječe na psihički razvoj osobito na samopouzdanje.

UPISI
 
Termin upisa: Svake  godine početkom rujna
Dob djece: djeca od 6-10 godina.
Osnovni kriterij za upis je, da dijete samostalno može preplivati 25 metarski bazen.
 
TRAJANJE PROGRAMA

 Škola plivanja traje tri godine.

 
Prva godina škole plivanja provodi se dva puta tjedno (utorak, četvrtak) po 60 minuta od 18.30-19.30 sati, sa  naglaskom na učenje osnovnih elemenata iz sve četiri plvačke tehnike sa okretom i  startom te povećanje funkcionalnih sposobnosti.
 
Druga godina škole provodi se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak) po 60 minuta od 18.30-19.30 sati sa naglaskom na usavršavanju dostignutog  plivačkog znanja iz kraul i leđne tehnike.
 
Treća godina nadogradnja je druge godine, provodi se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak) po 60 minuta od 18.30-19.30 sati. Usavršavanje dostignutog plivačkog znanja iz sve četiri plivačke tehnike. Povećanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti te priprema za natjecateljski pogon plivačkog kluba. 
 
Natjecateljski pogon; trening svaki dan, osim nedjelje u trajanju od 120 minuta, od 19.30 sati.
 
ČLANARINA-UGOVORNA OBVEZA
 
Godišnja je članarina  podijeljena u 11 mjesečnih rata ( u mjesecu kolovozu nema članarine)  po 280,00 kuna i plaća se mjesečno općom uplatnicom (nalogom za plaćanje) na račun kluba u financijskim ustanovama ili internet bankarstvom sa računa na račun.
Plaćanje članarine kreditnim ili debitnim karticama kao i gotovinom kod blagajnika kluba nije moguće. 
Cijena škole plivanja je; jedno dijete- 280,00 kn, dvoje djece 200,00 kn po djetetu (200,00+200,00 kn), troje djece- treće dijete besplatno. Za svu djecu, članarina HPS-u jednogodišnja u iznosu od 150,00 kn (uplata kod prve članarine-licenca). Od mjeseca rujna 2013. godine uvode se nova pravila za NOVE članove (utorak-četvrtak)-potpisivanje ugovorne obveze. U mjesecu rujnu ostavlja se mogućnost eventualnog odustajanja od škole plivanja. Prvog dana škole plivanja u mjesecu listopadu treneru se dostavlja potpisani ugovor u trajanju od 10 mjeseci (01.10-31.07) između roditelja i kluba. Uplata za školu plivanja plaća se
unaprijed, odnosno prilikom dolaska plivača prvi puta na bazen kada sa sobom mora ponijeti dokaz o uplaćenoj mjesečnoj članarini. Članarina za sve polaznike prve godine škole plivanja (utorak-četvrtak) mora biti uplaćena do 20. u tekućem mjesecu. Razlog ove odluke leži u tome što najveći broj plivača odustaje upravo tijekom prvih mjeseci škole plivanja, te isti "zaboravljaju" podmiriti svoje obaveze koje su imali u prošlom mjesecu/ima, unatoč održanim roditeljskim sastancima.
 
Najviše odustajanja imamo baš u prvoj godini škole plivanja (djeca se ne pronalaze u plivanju, preteško im je, roditeljima ne odgovara termin treninga, financijski razlozi, zdravstveni problemi, nemogućnost usklađivanja s ostalim obavezama djeteta…). Vaše dijete ne mora, ukoliko to ne želi biti dio natjecateljskog pogona. U tom slučaju ostaje u pogonu (pon.,sri.,petak). O Vašoj odluci morate prije upoznati trenere ili članove predsjedništva.
 
Članarina se obračunava za cijelu sezonu od rujna do  srpnja (11 mjeseci, u kolovozu nema članarine) te su članovi dužni  istu podmiriti bez obzira na razloge izostanka s treninga. 
Ukoliko plivač-član kluba više ne namjerava trenirati plivanje dužan je vratiti člansku iskaznicu kluba.

Ukoliko ste zainteresirani za našu školu plivanja ili obuku neplivača kontaktirati nas možete putem kontakt obrasca s desne strane ili putem  navedenog broja telefona koji se također nalazi s desne strane.

OBUKA NEPLIVAČA

 Program obuke neplivača provodimo već gotovo dvadeset godina, u koji su uključena djeca  predškolske i školske dobi. Za provedbu programa  obuke 2000-te godine dodijeljena nam je državna nagrada.

 Kroz naš program svake godine prođe između 600 i 800 djece u dobi od 5-9 godina, pa je tako u dvadeset godina rada kroz program prošlo preko 10000 djece.

CILJ

Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici.

PROGRAM

Program se provodi 10 dana po sat vremena, osim subote i nedjelje;

  - testiranje inicijalnog stanja, 

 - rad na suhom,

  - igre u vodi,

  - plovnost u dinamičkom i statičkom položaju

  - finalno testiranje.

  Kroz desetodnevni program dijete će naučiti: disati u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te osloboditi se straha od vode.

  Na kraju programa dijete će dobiti DIPLOMU sa ocjenom završnog testiranja.

U program obuke neplivača redovito svake godine uključene su osnovne škole: Zabok, Sv.Križ Začretje,  Veliko Trgovišće, Tuhelj, Bistra, Pušća. Dječji vrtići: Zabok, Krapina, D. Stubica,  Klanjec, Hum na Sutli, Pregrada, Bistra, Luka, Zaprešić, M. Gorica, Zlatar Bistrica.

 

OBAVIJEST: JavaScript je isključen. Molimo uključite JavaScript u vašem pregledniku kako biste u potpunosti mogli koristiti ove web stranice.

Prijava i registracija

Registracija

Poštovani roditelji, kako bismo mogli voditi detaljnu evidenciju o našim članovima molimo vas da se registrirate. Nakon registracije moći ćete upisati svoje dijete u naš klub. Kliknite na gumb niže i započnite postupak registracije.

Hvala.

Registrirajte se

Fotogalerija

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Video

Milivoj Lulek i Šime u školi plivanja Olimpa
Milivoj Lulek i Šime u školi plivanja Olimpa
Milivoj Lulek s Antene-Zagreb želi upisati svoga dalmatinera u Olimpovu školu plivanja.
» Pogledajte još filmova

Kalendar natjecanja


PK OLIMP-ZABOK

Olimp

Plivački klub
Ivana I Cvijete Huis 3
49210 Zabok
OIB: 03099399025
e-mail:

Kontaktirajte nas putem obrasca

Facebook

Pratite nas i putem Facebooka:

 

Linkovi

Hrvatski plivački savez

Olijev RSS kanal

Pratite novosti i obavijesti preko našeg RSS kanala:
http://www.sd-olimp.hr/rss