Prof. Ivica Androić nagrađen za posebne zasluge u športu

Prof. Ivica Androić nagrađen za posebne zasluge u športu
Datum: 18.12.2015

Zabok: Na Večeri Zabočana u petak, 18. 12. 2015. u 18 sati u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog proglašeni su najbolji sportaši, klubovi i ekipe, te dodjela godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sporta i nagrade za životno djelo.

Godišnju nagradu za posebne zasluge u razvoju sporta primio je i IVICA ANDROIĆ, osnivač Plivačkog kluba Olimp.

Ivica Androić rođen je 21. 8. 1961. godine. Šesnaest godina bio je vratar u zabočkoj Mladosti, a potom u Jedinstvu i Rudaru iz Dubrave Zabočke. Profesor je kineziologije, predavao je tjelesni odgoj u Dubrovčanu i u Srednjoškolskom centru u Zaboku.

Godine 1995. godine osnovao je plivački klub, koji danas nosi ime Olimp-Terme Tuhelj. Uspjehe i medalje koje je Olimp ostvario pod njegovim vodstvom teško je nabrojiti. Izdvojit ćemo samo najveće. Pod njegovim vodstvo Mihael Vukić osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na juniorskom Europskom prvenstvu te jedno srebro na Svjetskom prvenstvu. Isto tako, pod njegovim stručnim radom Jana Vranić oborila je 13 državnih rekorda u mlađim kategorijama. Velika je i njegova zasluga u obuci neplivača. Zahvaljujući Đoniju i Olimpu nekoliko tisuća zagorskih dječaka i djevojčica naučilo je plivati.