Olimpovci nastupili na Mitingu Mladost u Zagrebu

Olimpovci nastupili na Mitingu Mladost u Zagrebu
Datum: 18.11.2015

Zagreb: Hrvatski akademski plivački klub Mladost iz Zagreba organizator je dvodnevnog međunarodnog plivačkog natjecanje 43. Miting Mladost, održanog,  07. i 08. 11. 2015. godine na 25 metarskom bazenu ŠRC Mladost u Zagrebu. Svoje snage odmjerilo je 599 plivačica i plivača iz 28 ponajboljih plivačkih klubova iz Hrvatske i 18 iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovo prestižno natjecanje bodovalo se i za serijal natjecanja Grand Prix Hrvatska, sastavljen po uzoru na FINA Svjetski kup.  Profesor Ivica Androić odredio je da na natjecanju nastupe trenutno najbrži Olimpovi plivači, Filip Husnjak, Karlo Iljaš i Tin Bogdanić. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije. Prva kategorija bila je najstarija, otvorenog tipa, druga juniorska za plivače u godištu 1998./99. i treća mlađe juniorska kategorija za plivače 2000. i mlađe. Sve jutarnje discipline plivale su se kao kvalifikacije, a popodnevne kao finalne utrke.

Medalju za Olimp srebrnog sjaja osvojio je Karlo Iljaš u mlađe juniorskoj konkurenciji na 400 slobodno s rezultatom, 4:14,81.

U iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji plivači PK Olimp Terme Tuhelj ostvarili su svoje trenutno najbolje rezultate.

Sezona plivanja u punom je tijeku. Već idući vikend na rasporedu je međunarodno natjecanje u Celju i prilika da se još jednom promovira naša županija i svima dobro poznati slogan Bajka na dlanu.