Olimpovci na treningu plivačke reprezentacije Sjedinjenih Država

Olimpovci na treningu plivačke reprezentacije Sjedinjenih Država
Datum: 26.07.2015

Ovako to radi plivačka reprezentacija Sjedinjenih Država!

Dolaskom u Rijeku na zadnje pripreme i prilagodbu za Svjetsko prvenstvu u ruskom Kazanu, plivačka reprezentacija Sjedinjenih Država isplanirala je i jedan otvoreni trening za javnost. Podrazumijeva se da smo se morali unaprijed prijaviti i točno na vrijeme doći. Poslije smo ustanovili da s početkom treninga više nije bilo mogućnosti ulaska što su pojedini i osjetili na svojoj koži. Odmah po dolasku na tribine vanjskog bazena Kantrida uvjerili smo se da je plivačka reprezentacija Sjedinjenih Država jednostavno "Brend".

Najmlađi plivači smješteni su u prve redove uzduž odmah do bazena kako bi bili što je moguće bliže samim događanjima na treningu, odnosno da mogu sve najbolje čuti, vidjeti i doživjeti. Mnogobrojna logistika pripremila je sve potrebno za trening, puno napitaka, vode u flašicama, leda i ostalog, a od opreme tu su bili stolovi za masažu, oprema za podvodno snimanje i nezaobilazna kompjuterska podrška "ljudi sa laptopima". Interesntan je bio i detalj da su plivačice i plivači, redom profesionalci na plivačkim daskama imali naljepnice sa podsjetnikom treninga i strogo se držali uputa na njima. Inače sam trening je počeo i završio na vrijeme točno prema planu od 08,00 do 10,30 sati. Vidjeli smo na djelu kako to rade najbolji. Na poslijetku je uslijedilo druženje sa najmlađima, potpisivanje majica i kapa, fotografiranje i razgovor, ali ne samo pojedinaca već svih reprezentativaca. Rasporedili su se uzduž tribina i profesionalno prionuli poslu, Tu su bili i plivači, Ryan Lochte, Tyler Clary, Tim Philips, Matt Grevers i drugi kao i plivačice, impozantna Missy Franklin sa 1,89 visine, Katie Ledecky, Claire Donahue i ostale. Simpatični i uljudni direktor reprezentacije Frank Buch i glavni trener David Marsh sa znatiželjom su pratili tijek druženja i gledali reakcije djece. Naši Olimpovci su se pak odlično snašli i u toj ulozi. Tesa Novak, Vili Sivec i Hana Sivec razgovarali su sa amerikancma koji su bili izuzetno ljubazni i strpljivi. Uslijedio je i nekoliko selfie-a. 

Selfie sa Tyler Clary-jem Olimpijskim pobjednikom iz Londona i svjetskim rekorderom u disciplini 200 leđno 

Prikupili su mnogobrojne potpise na  majicama, a u središtu žute majice Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj nalazi se potpis Ryana Lochtea. Nezaboravno. Na kraju druženja američki reprezentativci zahvalili su na dolasku mladim plivačima i obećali povratak 2017. godine. Bilo im je toliko lijepo da su naglasili kako bi ostali i duže da ne moraju otići u Kazan po medalje.  

 

Očekivano najviše plivača koji su posjetili ovaj otvoreni trening bilo je iz PK Primorje i PK Rijeka, a vidjeli smo i Puljane. Družili smo se sa svima, a ponajviše sa prijeteljima iz varaždinskog Baroka.