Olimpovci uspješni na Grdelinu sv. Duje u Splitu

Olimpovci uspješni na Grdelinu sv. Duje u Splitu
Datum: 07.05.2014

 

SPLIT: Prošli vikend je u Splitu održano dvodnevno međunarodno 11. po redu plivačko natjecanje Grdelini sv. Duje na kojem su nastupili plivači do jedanaest godina starosti. Odličan organizator dugogodišnjeg iskustva je Plivački klub Grdelin i Hrvatski plivački savez, a plivalo se na 25 metarskom zatvorenom bazenu Poljud. Ukupno je nastupilo 298 plivačica i plivača iz 16 klubova Hrvatske i BiH. Prema propozicijama organizatora bili su podijeljeni u tri dobne skupine: (A) plivačice i plivači rođeni 2003 godine, (B) plivačice i plivači 2004. godište i (C) plivačice i plivači 2005. godište i mlađi. Najmlađa skupina (C) plivala je 25 metarske, a ostali 50 metarske dionice.

Natjecanje se organizira tradicionalno svake godine prvi vikend u svibnju u čast zaštitnika grada Splita.   Mnoge generacije plivača po prvi puta su nastupili upravo na ovom plivačkom natjecanju i tako započeli svoju plivačku karijeru. Plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj koji su upisani u plivačku školu prošle jeseni i treniraju dva puta tjedno u planu natjecanja također imaju Grdelin kao početnu stanicu.  

Profesor Ivica Androić poveo je na natjecanje 16 najmlađih plivačica i plivača. Tijekom dvodnevnog  natjecanja Olimpvci su osvojili ukupno 8 medalja ( 5 zlatnih, 2 srebrne i 1 brončanu).  Postignuti isplivani rezultati su očekivano odlični.

Osvajači medalja za Olimp:

Tesa Novak , kategorija (B), četiri zlatna odličja u diciplinama 50 leptir, leđno, prsno i kraul, osvajačica trofeja Grdelin, nagrade za 1. mjesto u leptiru, ukupna pobjednica u zbroju sve četiri discipline i nositeljica najvrednijeg rezultata u ženskoj konkurenciji.  

Vili Sivec, kategorijia (A), zlato u disciplini 50 leptir, srebro na 50 slobodno i bronca na 50 prsno, osvajač trofeja Grdelin (tri puta uzastopno), nagrade za 1 mjesto u leptiru, drugi u zbroju sve četiri discipline.

Hana Sivec, kategorija (A), srebro u disciplini 50 leptir (kao i prošle godine).

U štafetnim utrkama nisu se dijelile medalje što ne umanjuje dva treća mjesta naših štafeta u muškoj i ženskoj konkurenciji na 4 x 50 mješovito. Ženska štafeta u sastavu, Lara Lončarić, Tesa Novak, Hana Sivec i Dora Vranić, a muška, Luka Žmegač, Gašpar Futivić, Vili Sivec i Dorian Škurina.

Ostali vrijedni rezultati su:

Vili Sivec, kategorija (A), četvrto mjesto na 50 leđno.

Lara Lončarić, kategorija (A), četvrta mjesta na 50 slobodno i 50 prsno,  peta na 50 leptir i sedma na 50 leđno.

Hana Sivec, kategorija (A), šesta na 50 slobodno i deseta na 50 leđno.

Mauro Šipek-Glavač, kategorija (C), peti na 25 leptir.

Ženska štafeta Olimpa na 4 x 50 slobodno u sastavu, Tesa Novak, Hana Sivec, Lara Lončarić i Dora Vranić, četvrto mjesto.

Muška štafeta Olimpa na 4 x 50 slobodno u sastavu, Vili Sivec, Dorian Škurina, Luka Žmegač i Gašpar Futivić,  sedmo mjesto.

Muška štafeta Olimpa na 4 x 25 slobodno u sastavu, Ivan Bogdanić, Mauro Šipek Glavač, Bruno Ricijaš i Patrik Erceg, osmo mjesto.

I ostali Olimpovci bili su odlični, a pogotovo oni koji su nastupili po prvi puta na nekom plivačkom natjecanju. Tako je iznenadila sa odličnim plivanjem i najmlađa Mia Hren (2007. godište) nova članica PK Olimp Terme Tuhelj. Uz navedene, na ovom natjecanju nastupili su: Ivana Aleksić, Fran Bregeš i Andrija Anić, također prvi puta na službenom natjecanju.

Organizator se pobrinuo za vrijedne nagreda najboljima u obliku tableta, kamera, mikrokartica i satova. Za osvojeni trofej Grdelin ponajbolje leptirašice i leptiri nagrađeni su splitskim srebrnjakom.

 

Slijedeće natjecanje je Sveti Kvirin u Sisku koje je od ove godine uvršteno u serijal HPS mini Grand Prix.