Olimpovci osvojili 179 odličja na Regionanom PH u Sisku

Olimpovci osvojili 179 odličja na Regionanom PH u Sisku
Datum: 06.07.2016

SISAK: Plivački klub Olimp Terme Tuhelj nastupio je na ovogodišnjem ljetnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za Regiju 4 u Sisku. Dvodnevno natjecanje drugo u rangu po važnosti natjecanje odmah iza državnog prvenstva održano je u organizaciji  Hrvatskog plivačkog saveza  i plivačkih klubova regije koji su pomogli domaćinu, Plivačkom klubu Sisak Janaf.  Natjecanje je održano na 50 metarskom zatvorenom bazenu ŠRC Sisak uz nazočnost 297 natjecatelja od najmlađih početnika pa do seniora  iz  teritorijalno najveće regije u Hrvatskoj. Plivačka regija 4 obuhvaća 14  klubova iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Varaždinskih Toplica, Tuheljskih Toplica i Siska. Prema propozicijama organizatora natjecanje je bilo podijeljeno u četiri dijela programa, a plivalo se u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta i početnika. Regionalno natjecanje iznimno je zahtjevno jer se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina. Starijim plivačima to je ujedno i zadnja mogućnost za hvatanje potrebnih normi  za ljetno državno prvenstvo Hrvatske, a najmlađima je to zadnje natjecanje u plivačkoj sezoni 2015. / 2016. Plivački klub Olimp Terme Tuhelj pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića i trenerice mlađih kategorija mag. cin. Maje Bešenić  nastupio je sa mnogobrojnom ekipom od 34 natjecatelja, 19 plivača i 15 plivačica u svim dobnim kategorijama. Već tradicionalno polučili su odlične rezultate. Osvojili su ukupno 91 pojedinačnu i 88 medalja u štafetama od kojih je 58 bilo zlatnog, 74 srebrnog i 47 brončanog sjaja.

Osvajači medalja za Plivački klub Olimp Terme Tuhelj bili su: Tesa Novak (22), Vili Sivec (16), Mia Hren (15), Mauro Šipek Glavač (15), Hana Sivec (13), Manuel Jurak (11), Lovro Futivić (10), Jana Pavalić (10), Magda Slovenec (9), Lana Halapir (9), Karlo Iljaš (8), David Benčić (8), Patrik Erceg (8), Nikola Iveković (6), Roko Damiani (4), Gašpar Futivić (3), Dora Vlašić (3), Luka Žmegač (2), Marija Žnidarec (2), Tin Bogdanić (1), Andrija Anić (1), Nika Horvat (1) i Ivana Vlašić (1) medalja.

Na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za Regiju 4 pored gore spomenutih osvajača medalja nastupili su još i Olimpovci: Petar Pavalić, Lovro Gorupić, Noa Benčić, Viktor Ostriž, Matija Bartol, Toto Šipek Glavač, Marta Vidas, Lara Lončarić, Gita Vlahek, Vanja Bartol i Lori Šipek Glavač. Svi plivači popravili su svoja osobna vremena ili potvrdili dosadašnja i na reprezentativan način promovirali u Sisku poznati zagorski slogan Bajka na dlanu.

U subotu nakon prvog dana natjecanja organiziran je domijenak za plivače i roditelje povodom završetka plivačke sezone 2015. / 2016. za koju možemo konstatirati da je bila uspješna. Svi nazočni uživali su u delicijama gospodina Anića koji se pobrinuo za većeru. Desert je pripremila gospođa Slovenec. Dio odličnog raspoloženja vidljiv je i na slijedećoj fotografiji.