Olimpovci na Svetom Patriku osvojili 8 pojedinačnih medalja i 2 pehara apsolutno u zbroju rezultata

Olimpovci na Svetom Patriku osvojili 8 pojedinačnih medalja i 2 pehara apsolutno u zbroju rezultata
Datum: 17.03.2014

 

Plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj nastupili su na jubilarnom desetom po redu plivačkom natjecanju za najmlađe pod nazivom Miting svetog Patrika. Ovo  plivačko natjecanje poznato po velikom odazivu najmlađih natjecatelja koji se natječu dva dana samo u sprinterskim kratkim disciplinama. Održano je u subotu i nedjelju, 15. i 16. ožujka na 25 metarskom bazenu Utrina u Zagrebu u organizaciji plivačkog kluba Novi Zagreb, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. U dva dana nastupilo je šestotinjak plivačica i plivača iz 22 ponajbolja hrvatska plivačka kluba. Uz podršku velikog broja gledatelja, prvog dana natjecanja plivane su četiri  50 metarske discipline (leptir, leđno, prsno i slobodno), te jedna štafetna utrka, a nedjelja je bila rezervirana za četiri 25 metarske discipline i štafetnu utrku. Za svaku disciplinu po dobnim kategorijama podijeljene su medalje, a za ukupni plasman pehari puni bombona i paket sponzora. Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri grupe, svaki dan po dvije. U subotu su plivali plivači i plivačice u grupi A (2002. godište) i B (2003. godište), a u nedjelju grupa C (2004. godište) i D (2005. godište i mlađi). Plivački klub Olimp Terme Tuhelj  redovito posjećuje  ovo natjecanje i bilježi vrijedne rezultate. Sportski direktor prof. Ivica Androić u Zagreb je poveo 15 najspremnijih natjecatelja, redom plivače koji treniraju svaki dan. Nastupili su: Karlo Borovčak, Lovro Futivić, Manuel Jurak, Vili Sivec, Dorian Škurina, Gašpar Futivić, Luka Žmegač, Bruno Ricijaš, Mauro Šipek Glavač, Ivan Bogdanić, Lana Halapir, Magda Slovenec, Hana Sivec, Lara Lončarić i Tesa Novak.  

U subotnjem dijelu programa medalje su osvojili:

Hana Sivec, (2003.) srebro na 50 leptir,

Vili Sivec (2003.)  srebro na 50 leptir i 50 slobodno,

Lara Lončarić (2003.) bronca na 50 slobodno.

U ukupnom zbroju rezultata sve četiri plivačke tehnike, Vili Sivec osvojio je ukupno drugo mjesto i pehar organizatora.

U ukupnom zbiru rezultata, Lara Lončarić osvojila je peto, a Hana Sivec sedmo mjesto.

Unutar deset najbržih pojedinačno po disciplinama bili su; u leptiru, Lara Lončarić (5.), Lana Halapir (10.) i Dorian Škurina (10.). U leđnom, Hana Sivec (5.), Lara Lončarić (8.), Vili Sivec (5.). U prsnom,  Lara Lončarić i Vili Sivec (4.), a u slobodnom, Hana Sivec (6.). Dobar rezultat su i dva 11. mjesta Magde Slovenec koja je na ovom natjecanju prvi puta nastupila nakon duže pauze uzrokovane ozljedom.

Na kraju subotnjeg dijela natjecanja PK Olimp Terme Tuhelj nastupio je sa dvije štafete u disciplini 4 x 50 mješovito (dvije plivačice i dva plivača). Štafeta PK Olimp 1 u sastavu, Karlo Borovčak, Vili Sivec, Magda Slovenec i Lara Lončarić osvojila je 6. mjesto, a štafeta PK Olimp 2 u sastavu, Manuel Jurak, Lovro Futivić, Lana Halapir i Hana Sivec, 10. mjesto.

Odlični plivački rezultati nastavljeni su i drugog dana u nedjelju. Medalje je osvojila:

Tesa Novak, (2004.) zlato na 25 leptir i 25 prsno, srebro na 25 slobodno i broncu na 25 leđno.

U ukupnom zbroju rezultata sve četiri plivačke tehnike, Tesa Novak osvojila je ukupno prvo mjesto i pehar organizatora.

Unutar deset najbržih pojedinačno u leptiru sa osmim mjestom bio je Mauro Šipek Glavač, jedan od najmlađih plivača na mitingu.

 

Vrijedne rezultate u ukupnom zbiru ostvarili su još, Mauro Šipek Glavač, Ivan Bogdanić i Luka Žmegač. Svi ostali plivači i plivačice popravili su svoja osobna vremena i time dokazali da napreduju iz dana u dan.