Olimpovci 8 puta na postolju u Zagrebu na Medi

Olimpovci 8 puta na postolju u Zagrebu na Medi
Datum: 27.01.2014

 

ZAGREB: Prvo natjecanje za plivače i plivačice PK Olimp Terme Tuhelj u novoj godini održano je prošli vikend u Zagrebu na već tradicionalnom plivačkom natjecanju za mlađe uzrastepod nazivom MEDO 2014. Bila je to nova prilika za provjeru trenutne forme i druženje 24 plivačka kluba s ukupno 358 plivača. Natjecanje je održano na zimskom plivalištu Mladost u 25 metarskom bazenu koje je za svaku pohvalu organizirao PK Medveščak, te tako označio nastavak sezone plivanja u malim bazenima za kategorije mlađih kadeta i kadeta. Po prvi puta je ovo natjecanje uvršteno i u program mini Grand prix Hrvatska. Natjecateljske kategorije određene su propozicijama natjecanja prema godištu. Plivači u kategoriji kadeta svrstani su u godišta, 2000. i 2001., a kadetkinje 2002. i 2003. Mlađi kadeti su bili u godištu 2002. i 2003.,  a mlađe kadetkinje u 2004. godištu. Ukupno se plivalo 12 disciplina u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. Najuspješniji u svim disciplinama i po kategorijama nagrađeni su medaljama i prigodnim poklonima sponzora, a plivačica i plivač u svakoj kategoriji s najvećim zbrojem bodova po tablicama Hrvatskog plivačkog saveza postignutim u zbroju četiri discipline i prigodnim poklonima. Nadalje, bodove za Grand prix ostvaruje 10 najboljih plivača u zbroju rezultata. Olimpovci su pod stručnim vodstvom Ivice i Zvonimira Androića i ovaj puta ostavili odličan dojam. Ukupno je nastupilo 14 plivačica i plivača. Osvajači medalja bili su;

Tesa Novak u kategoriji mlađih kadetkinja sa pet zlatnih odličja. Osvojila je zlatna odličja u svim disciplinama u kojima je i nastupila te tako potvrdila dominaciju u mlađim kadetkinjama u Hrvatskoj. Prema statistici Hrvatskog plivačkog saveza Tesa je prva na listi najsvestranijih mlađih kadetkinja. Zlatna odličja osvojila je u disciplinama 400 metara slobodno, 200 metara mješovito, 200 metara slobodno, 100 metara slobodno i 100 metara prsno. Kao najbolja mlađa kadetkinja u zbiru četiri rezultata primila je pehar organizatora i prigodni poklon. Vili Sivec je u kategoriji mlađih kadeta osvojio tri odličja i dva puta je bio četvrti. Zlatna odličja osvojio je u disciplinama 200 metara leptir i 800 metara slobodno, broncu u disciplini 100 metara leptir. Četvrta mjesta osvojio je na 200 mješovito i 400 slobodno.  Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je; Karlo Iljaš u kadetima bio 6. na 100 prsno, 7. na 200 slobodno, 9. na 200 prsno, 11. na 100 slobodno i 13 na 200 mješovito. Hana Sivec je u kadetima bila 5. na 200 leptir i 7. na 100 leptir. Karlo Borovčak u mlađim kadetima bio je 8. na 100 leptir. Lana Halapir je u kadetkinjama bila 8. na 200 leptir.  Svi ostali plivači PK Olimp Terme Tuhelj dobro su plivali i popravili svoja osobna vremena. Trenerski dvojac bio je zadovoljan sa postignutim uspjesima svojih plivača.

Na kraju prvog dana i službenog dijela natjecanja u subotu, 25. 01. 2014. godine plivala se već tradicionalna humanitarna štafeta 4 x 25 metara slobodno u kojoj su uz plivače sudjelovali i treneri ili roditelji, a prikupljeni prilozi donirani su Odjelu onkologije Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. Za Olimp u ovoj humanitarnoj štafeti nastupili su: Siniša Slovenec, roditelj, Magda Slovenec, Tesa Novak i Vili Sivec.

Na ovome plivačkom natjecanju nastupili su; Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Željko Filipović, Karlo Borovčak, Lovro Futivić, Manuel Jurak, Dorian Škurina, Vili Sivec, Tesa Novak, Lana Halapir, Magda Slovenec, Hana Sivec, Lara Lončarić i Martin Lončarić. Zbog ozljede nije mogla nastupiti prošlogodišnja sudionica Marta Muraja. Želimo joj brzi oporavak. I ovaj puta plivački klub Olimp Terme Tuhelj na reprezentativan je način predstavljao svoju Županiju i promovirao  slogan „Bajka na dlanu“. Slijedeće plivačko natjecanje je trodnevni međunarodni miting Sarajevo Aquatics, 07., 08. i 09. veljače 2014. godine u Sarajevu gdje će među ostalima nastupiti i naša ponajbolja plivačica Jana Vranić u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske.