Olimpovci 65 puta na postolju

Olimpovci 65 puta na postolju
Datum: 04.03.2013

SISAK Prošlog je vikenda održano u Sisku dvodnevno Regionalno natjecanje u plivanju, uz sudjelovanje plivačkih klubova Regije 4; PK Osijek-Žito, PK Neptun (Osijek),Čakovečki PK, PK Međimurje (Čakovec), PK Cerine (Koprivnica), PK Đakovo, PK Varaždinske Toplice, PK Sisak-Janaf, PK Triton (Sisak), PK Barok (Varaždin), Vinkovački PK, PK Barutana (Vinkovci), i PK Olimp-Terme Tuhelj.

Plivači, njih ukupno 428 podijeljenih u 7 dobnih kategorija; seniori, mlađi seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti, mlađi kadeti i početnici nastupili su u ukupno 19 individualnih plivačkih disciplina, i 4 štafetne utrke.

PK Olimp-Terme Tuhelj nastupio je s povećom skupinom plivača svih dobnih kategorija, njih ukupno 35. Ovo je jedno od najzahtjevnijih plivačkih natjecanja budući da plivači u dva dana nastupaju u 10-tak individualnih i štafetnih plivačkih disciplina.

 Odlukom HPS-a na regionalnim natjecanjima u kategoriji početnici, mlađi kadeti i kadeti dijele se medalje, u kategorijama mlađi juniori, juniori i mlađi seniori dijele se diplome, a kod seniora objavljuju se samo isplivani rezultati. Otvorene plivačke kategorije omogućile su mlađim plivačima penjanje na postolje i u starijim dobnim kategorijama.

 Olimpovci su se ukupno 65 puta penjali na postolje za dodjelu medalja, i diplomi u svim dobnim kategorijama, 29 prvih, 23 druga, i 13 trećih mjesta. Uz već tradicionalno odlične starije plivače svojim odličnim rezultatima pridružili su se oni najmlađi plivači koji rade s trenerom Zvonimirom Androićem. Uz ovakav broj odličnih mladih plivača PK Olimp-Terme Tuhelj ne mora se bojati svoje plivačke budućnosti.

Dok su se njihove starije kolege primarno borile za limite koji im omogućavaju odlazak na PH u Rijeku, oni mlađi borili su se za što bolji plasman.

Od pregršt odličnih rezultata ovaj puta navest ćemo samo one zajedničke-štafetne:

4x100 mješovito (Nikola Iveković, Vili Sivec, Željko Filipović, Karlo Borovčak) osvojila je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta,

4x100 slobodno (Klara Očić, Leonarda Filipović, Jana Vranić, Nikolina Juričan), 1. mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

U istoj disciplini, kategoriji kadetkinja (Magda Slovenec, Lara Lončarić, Marta Muraja, Hana Sivec), 3. mjesto.

Mlađi kadeti u istoj disciplini (Nikola Iveković, Karlo Borovčak, Željko Filipović, Vili Sivec), 2. mjesto.

Za PK Olimp-Terme Tuhelj na ovome natjecanju plivali su: Leonarda Filipović,Lana Halapir ,Iva Hršak ,Dorotea Iveković ,Lucija Juričan ,Nikolina Juričan ,Lara Lončarić ,Marta Muraja, Ana Majsec ,Tesa Novak ,Klara Očić, Hana Sivec ,Magda Slovenec ,Erika ŠkurinaTena Šuto ,Magda Topić ,Laura Ulama ,Marta Vidas ,Jana Vranić ,Filip Basa ,Jakov Bašić ,Tin Bogdanić ,Karlo Borovčak ,Željko Filipović ,Filip Husnjak ,Karlo Iljaš ,Nikola Iveković ,Manuel Jurak ,Ivan Kukolja ,Leon Lončar ,Vili Sivec ,Nikola Škof ,Dorian Škurina ,Lovro Škurina ,Mihael Vukić .

 

Slijedeće natjecanje za one najmlađe plivače je „Sv. Patrik“ 16.-17.03.u Zagrebu na bazenu Utrine. Oni stariji i iskusniji obavljat će posljednje pripreme za vrhunac zimskog djela natjecanja svakog plivača, PH u Rijeci od 21.-24.03.2013. godine.

Posebno zahvaljujemo PORSCHE INTER AUTU, Zagreb-Jankomir što su nam za ovo natjecanje ustupili VW kombi vozilo na korištenje.