Odlični Olimpovci na Regionalnom prvenstvu u Sisku

Odlični Olimpovci na Regionalnom prvenstvu u Sisku
Datum: 10.03.2014

 

SISAK: Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za Regiju 4 kojoj pripada i PK Olimp Terme Tuhelj održano je prošlog vikenda na 50 metarskom bazenu u Sisku. Organizator natjecanja je Hrvatski plivački savez i PK Sisak Janaf. Dvodnevno natjecanje iz teritorijalno najveće regije okupilo je četiristotinjak plivačica i plivača koji su se natjecali u 7 dobnih kategorija. Nazočili su plivački klubovi, Osijek-Žito, Neptun iz Osijeka, Čakovečki plivački klub,  Međimurje iz Čakovca,  Cerine iz Koprivnice,  Đakovo,  Varaždinske Toplice,  Sisak Janaf,   Barok iz Varaždina, Vinkovački plivački klub,  Barutana iz Vinkovaca i Olimp Terme Tuhelj. Plivali su seniori, mlađi seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti, mlađi kadeti i početnici u 19 individualnih plivačkih disciplina i 4 štafetne utrke. Ovo je jedno od najzahtjevnijih plivačkih natjecanja budući se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina. PK Olimp Terme Tuhelj pod ravnanjem trenera Ivice i Zvonimira Androića nastupio je sa povećom skupinom plivača svih dobnih kategorija, njih ukupno 29. Prema pravilima Hrvatskog plivačkog saveza na regionalnim natjecanjima medalje se dijele u kategorijama početnika, mlađih kadeta i kadeta, diplome mlađim juniorima, juniorima i mlađim seniorima, a seniorima se objavljuju otplivani rezultati.Olimpovci su su se penjali na postolja 51 puta u svim dobnim kategorijama i 3 puta u štafetama. Osvojili su 28 prvih, 16 drugih i 10 trećih mjesta. Uz već tradicionalno odlične starije plivače svojim odličnim plivanjem pridružili su se i najmlađi koji rade sa trenerom Zvonimirom Androićem. Osvajači odličja bili su:

Filip Husnjak, (junior) osvojio je 2. mjesto u disciplini 200 slobodno i 3. mjesto na 400 slobodno, te dva odličja u starijim kategorijama.

Lovro Škurina, (mlađi junior)  bio je 2. na 50 slobodno i 3. na 100 i 200 leptir.

Jana Vranić, (mlađi junior) osvojila je 1. mjesta u disciplinama 100, 200 i 400 slobodno (u svim kategorijama), te isto tako na 200 mješovito i 100 leđno.

Karlo Iljaš, (kadet) osvojio je 1. mjesta na 100 slobodno, 100 prsno, 200 mješovito, 200 slobodno i 200 prsno. Na 200 prsno je bio i  2. među mlađim juniorima.

Nikolina Juričan, (mlađi junior) osvojila je 3. mjesto na 400 slobodno.
Manuel Jurak, (mlađi kadet) osvojio je 1. mjesto na 400 slobodno.
Karlo Borovčak, (mlađi kadet) osvojio je 3 mjesto na 100 leptir.

Vili Sivec, (mlađi kadet) osvojio je 1. mjesta na 50 slobodno, 50 leptir i 100 leptir, te 2. mjesto u kadetima na 200 leptir.

Tesa Novak, (mlađi kadet) osvojila je 1. mjesta 50, 100 i 400 slobodno, 100 prsno i 200 mješovito. Druga je bila na 50 leđno i 2. na 400 slobodno u kadetima, kao i 3.  na 800 slobodno i 200 mješovito također u kadetima.

Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena. Uz ovakav broj odličnih mlađih plivača PK Olimp Terme Tuhelj ne mora se bojati svoje plivačke budućnosti. Kao promotori slogana Bajka na dlanu još jednom su na dostojan način prezentirali svoju Krapinsko zagorsku Županiju.

Već tradicionalno Olimpovci osvajaju i odličja u štafetnim utrkama:

U disciplini 4 x 100 mješovito štafeta Olimpa u sastavu (Klara Očić, Nikolina Juričan, Jana Vranić i Marta Vidas) osvojile su 3. mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

U disciplini 4 x 100 mješovito mlađi kadeti u sastavu (Karlo Borovčak, Lovro Futivić, Vili Sivec i Manuel Jurak) osvojili su 1. mjesto.

Štafeta mlađih kadeta u sastavu (Vili Sivec, Karlo Borovčak, Manuel Jurak i Dorian Škurina) osvojili su 1 mjesto  u disciplini 4 x 100 slobodno.

Za PK Olimp Terme Tuhelj pored navedenih plivali su: Mislav Hren, Tin Bogdanić, Jurica Obrež, Željko Filipović, Martin Lončarić, Lovro Futivić, Dorian Škurina, Gašpar Futivić,  Bruno Ricijaš, Ivan Bogdanić, Mauro Šipek Glavač, Iva Hršak, Lucija Juričan, Dorotea Iveković, Leonarda Filipović, Klara Očić, Magda Topić, Marta Vidas, Lana HalapirLara Lončarić.