Na Prvenstvu Hrvatske osvojeno je 20 medalja

Na Prvenstvu Hrvatske osvojeno je 20 medalja
Datum: 28.07.2014

ZAGREB: Ovogodišnje ljetno Prvenstvo Hrvatske u plivanju i PH za dobne skupine održano je u Zagrebu na bazenima PVC Mladost od 24. do 27. srpnja 2014. godine. Organizator natjecanja bili su Hrvatski i Zagrebački plivački savezi. Natjecanje je održano na otvorenom 50 metarskom bazenu uz sudjelovanje 468 plivačica i plivača iz 30 najboljih hrvatskih klubova. Pod stručnim ravnanjem sportskog direktora prof. Ivice Androića Plivački klub Olimp Terme Tuhelj nastupio je sa 11 natjecatelja, 7 plivačica i 4 plivača iz kategorija kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora. Nastupili su; Mihael Vukić, Goran Koprivnjak, Filip Husnjak, Karlo Iljaš, Jana Vranić, Nikolina Juričan, Marta Vidas, Suzana Ćorić, Hana Sivec, Lara Lončarić i Tesa Novak. Svi oni su putem regionalnih i drugih službenih natjecanja tijekom ljetne sezone isplivali potrebne norme koje je postavio Hrvatski plivački savez. Borili su se za naslove državnih prvaka u 36 pojedinačnih i 3 štafetne utrke. Natjecateljski program obuhvatio je jutarnje kvalifikacije i poslijepodnevna finala. Kadetski dio programa plivao se za državne medalje u jutarnjim kvalifikacijama. Na djelu smo vidjeli odlično plivanje svih ponajboljih hrvatskih plivačica i plivače koji su se borili ujedno i za dosezanje norme i nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Berlinu. Plivači PK Olimp Terme Tuhelj u Zagorje su se vratili sa ukupno 20 medalja, od toga 6 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih.

 

Prvog dana natjecanja Mihael Vukić postao je državni prvak u disciplini 50 leptir u kategoriji mlađih seniora i viceprvak u općoj kategoriji. Jana Vranić je u kategoriji mlađih juniorki postala viceprvakinja države na 200 slobodno. U istoj disciplini osvojila je i brončanu medalju u juniorima. U istoj disciplini je i Suzana Ćorić postala viceprvakinja države u kadetima.

Ostali vrijedni rezultati su i dva šesta mjesta, prvo Filipa Husnjaka u juniorima na 1500 slobodno i Tese Novak u kadetima na 800 slobodno, te dva sedma mjesta, prvo kadeta Karla Iljaša na 200 slobodno, a potom i ženske kadetske štafete na 4x200 slobodno koja je plivala u sastavu, Suzana Ćorić, Tesa Novak, Hana Sivec i Lara Lončarić.

Drugog dana natjecanja Jana Vranić postala je državna prvakinja u mlađim juniorkama u disciplini 50 slobodno, a u juniorkama brončana. U istoj disciplini među mlađim seniorima Mihael Vukić postao je viceprvak države. U disciplini 100 leptir među kadetkinjama Suzana Ćorić postala je viceprvakinjom države, a među starijim plivačicama četvrta. Jana Vranić i Mihael Vukić bili su u istoj disciplini brončani svaki u svojoj dobnoj kategoriji.

Trećeg dana natjecanja u Zagrebu kadetkinja Suzana Ćorić postala je viceprvakinja Hrvatske u disciplinama 200 leptir i 100 slobodno. Kadet Karlo Iljaš osvojio je brončano odličje na 800 slobodno. Senior Goran Koprivnjak sa drugim mjestom kvalificirao se u finale na 200 leptir i na kraju zauzeo četvrto mjesto u do kraja dramatičnoj završnici. Nikolina Juričan je u disciplini 1500 slobodno u svojoj grupi zauzela 7. mjesto kao i kadetska ženska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu, Suzana Ćorić, Tesa Novak, Lara Lončarić i Hana Sivec.

Zadnjeg četvrtog dana Prvenstva Hrvatske Jana Vranić postala je prvakinjom države na 400 slobodno u mlađim juniorima, juniorima i mlađim seniorkama, te prvakinja države na 100 slobodno u mlađim juniorima i viceprvakinja u juniorima. Mihael Vukić bio je brončani na 100 slobodno u mlađim seniorima. Ostali vrijedni rezultati su četvrto mjesto Karla Iljaša na 400 slobodno u kadetima i deveto mjesto Filipa Husnjaka u juniorima. Na 100 slobodno kadetkinja Suzana Ćorić bila je šesta, a na 100 leđno jedanaesta. Na 100 slobodno kadet Karlo Iljaš bio je jedanaesti. U dugim disciplinama na 800 slobodno Filip Husnjak bio je deveti junior Hrvatske, a Karlo Iljaš kao kadet deseti mlađi junior.

Na kraju natjecanja zbrojeni su bodovi i sastavljena je lista uspješnosti klubova. U muškoj konkurenciji PK Olimp zauzeo je 11. mjesto od 28 klubova. U ženskoj je zauzeo 15. mjesto od 26 klubova. U muškoj konkurenciji najviše bodova skupili su Mladostaši, a u ženskoj Primorje Croatia osiguranje.

Sportski direktor prof. Ivica Androić bio je zadovoljan sa postignutim rezultatima svojih plivačica i plivača. Slijedi jednomjesečna ljetna stanka. Ovom prilikom plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj promovirali su na dostojan način svoju županiju i njem slogan „Bajka na dlanu“.