Lori Šipek Glavač osvojila vrijednu likovnu nagradu

Lori Šipek Glavač osvojila vrijednu likovnu nagradu
Datum: 16.05.2018

Lori Šipek-Glavač osvojila je drugu nagradu u kategoriji likovnih radova učenika i učenica osnovnih škola od I. do IV. razreda u Natječaju za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Marljiva i talentirana Lori je vrijedne nagrade (ruksak, knjige, društvena igra, godišnja pretplata na „Smib“ i tablet) preuzela na svečanoj dodjeli u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u petak, 4. svibnja, u pratnji svoje učiteljice i mentorice Martine Drempetić. Čestitamo!

 

Sa stranice www.duzs.hr:

Na ovogodišnji Natječaj, koji je bio otvoren od listopada prošle do kraja veljače ove godine, pristiglo je preko 5 000 radova u ukupno osam kategorija. Nakon selekcije na županijskim razinama, po tri najbolja rada iz svake kategorije poslana su u sjedište Uprave radi konačnog odabira najboljih radova. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja odabrani su najkvalitetniji radovi. Natječajem, uz poticanje kreativnosti i stvaralaštva, Državna uprava želi skrenuti pozornost djeci i mladima, ali i cijeloj javnosti, na potrebu podizanja svijesti i razvijanja kulture sigurnosti i smanjenja rizika od katastrofa te ih potaknuti na odgovorno društveno djelovanje u kriznim situacijama.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske– savjetnik Predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH brigadir Robert Suntešić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba – pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić pozdravio je na početku svečanosti sve prisutne, posebno dobitnike, kojima je čestitao na osvojenim nagradama, a mentorima je zahvalio na uloženom trudu i energiji. U svom obraćanju ravnatelj Lozančić je istaknuo kako je provedba ovakvog Natječaja izvrstan način edukacije djece i mladih, ali i razvijanja svijesti od najranije dobi. Aktivnosti vezane uz prevenciju djece i mladih najbolja su investicija za budućnost, zaključio je Lozančić u svom obraćanju.

Na radost sve prisutne djece, u glazbenom dijelu svečanosti nastupila je Mia Dimšić, a kroz svečanost dodjele nagrada i priznanja prisutne je vodila pjevačica i voditeljica Renata Končić – Minea. Svojim posebnim plesnim i scenskim nastupom prisutne je zabavila plesna skupina Atomi.