Jana Vranić i Karlo Iljaš osvojili odličja za Hrvatsku

Jana Vranić i Karlo Iljaš osvojili odličja za Hrvatsku
Datum: 09.03.2016

Reprezentacija Hrvatske u plivanju nastupila je prošli vikend u Kranju na međunarodnom plivačkom natjecanju pod nazivom Četveroboj Slovenija, Hrvatska, Bosna i Heregovina i Srbija. Organizator i domaćin ovog natjecanja bio je Plivački savez Slovenije, a natjecanje je održano 05. i 06. ožujka 2016. godine na 50 metarskom olimpijskom bazenu u Kranju.

U sastavu reprezentacije Hrvatske temeljem postignutih rezultata na državnom prvenstvu u Splitu nastupili su Jana Vranić i Karlo Iljaš iz Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj. Ukupno je nastupilo šestotinjak najboljih natjecatelja iz četiri zemlje, a boje Hrvatske branilo je 180 plivačica i plivača koji su odmjerili snage s vršnjacima iz susjednih zemalja u kategorijama od kadeta do seniora. Natjecanje se odvijalo u dva dijela; u subotu popodne i nedjelju dopodne.

Jana Vranić je u kategoriji juniorki osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara leptir i brončanu medalju na 100 leptir. Mješovita juniorska štafeta na 4 x 100 mješovito u sastavu Jana Vranić, Martina Andrašek, Nikola Obrovac i Bruno Blašković bila je zlatna u kategoriji juniora. Ženska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Jana Vranić, Chiara Kesić, Margareta Sironić i Martina Andrašek bila je srebrna u kategoriji juniorki, a ženska štafeta na 4 x 100 mješovito u sastavu Jana Vranić, Martina Andrašek, Nora Grevinger i Chiara Kesić također srebrna. Karlo Iljaš osvojio je brončane medalje na 400 mješovito i 1500 metara slobodno u općoj (A) kategoriji. Olimpovci su svojim odličnim rezultatima u Kranju opravdali poziv izbornika za nastup u reprezentaciji Hrvatske.