69 odličja sa Regionalnog PH, Regije 4 u Sisku

69 odličja sa Regionalnog PH, Regije 4 u Sisku
Datum: 07.07.2014

SISAK: Ljetno Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za Regiju 4 održano je prošlog vikenda na 50 metarskom bazenu ŠRC Sisak. Organizator natjecanja je Hrvatski plivački savez, a priređivač već tradicionalno PK Sisak Janaf. Dvodnevno zahtjevno natjecanje iz teritorijalno najveće regije okupilo je 300 plivačica i plivača iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Varaždinskih Toplica, Siska i Tuheljskih Toplica. Natjecatelji iz 12 klubova plivali su u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta u 17 individualnih plivačkih disciplina i 3 štafetne utrke. Jedna od karakteristika regionalnog prvenstvu je i ta da se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina gdje stariji plivačima imaju zadnju priliku dohvatiti vremenske norme za ljetno državno prvenstvo, a najmlađima je to zadnje natjecanje u sezoni na kojem mogu popraviti svoja osobna vremena za plasman na listi najsvestranijih plivača u Hrvatskoj. Prema pravilima Hrvatskog plivačkog saveza na regionalnim natjecanjima medalje se dijele u kategorijama mlađih kadeta i kadeta, diplome mlađim juniorima, juniorima i mlađim seniorima, a najstarijim seniorima objavljuju se otplivani rezultati. PK Olimp Terme Tuhelj pod vodstvom trenera Ivice i Zvonimira Androića nastupio je sa 31 natjecateljem u svim kategorijama. Već tradicionalno polučili su odlične rezultate. Osvojili su ukupno 63 pojedinačna odličja i 6 u štafetama, 47 prvih, 13 drugih i 9 trećih mjesta. Pobrojati sve mnogobrojne rezultate dvodnevnog natjecanja zahtjevna je misija jer se neki od plivača pojavljuju se u više dobnih kategorija što bi zasigurno stvorilo konfuziju. Ovaj puta pobrojat ćemo samo pobjednike i štafetne utrke u kojima Olimpovci već tradicionalno osvajaju medalje:

Najbrži prvog dana bili su plivači; Mihael Vukić na 50 slobodno i 100 leptir, Filip Husnjak na 400 slobodno, Karlo Iljaš na 200 prsno, 200 mješovito i 400 slobodno, Vili Sivec na 400 slobodno,  kao i plivačice, Jana Vranić na 50 slobodno, 400 slobodno i 100 leptir, te Tesa Novak na 200 mješovito i 400 slobodno. Olimpovi natjecatelji osvojili su u individualnim disciplinama još i tri srebrna i tri brončana odličja.

U disciplini 4 x 200 slobodno kadetska štafeta Olimpa u sastavu, Karlo Iljaš, Vili Sivec, Nikola Iveković i Željko Filipović osvojila je drugo mjesto kao i kadetska štafeta plivačica u sastavu, Tesa Novak, Lara Lončarić, Magda Slovenec i Hana Sivec.

Najbrži drugog dana bili su plivači; Mihael Vukić na 50 leptir i 100 slobodno, Filip Husnjak na 200 slobodno, Karlo Iljaš na 200 slobodno, 400 mješovito i 800 slobodno, Vili Sivec na 50 leptir, kao i plivačice; Jana Vranić na 200 i 800 slobodno, te Tesa Novak na 100 slobodno i 100 prsno. U individualnim disciplinama Olimpovci su osvojili još i šest srebrnih i šest brončanih odličja.

U disciplini 4 x 100 slobodno mlađe kadetska štafeta u sastavu, Vili Sivec, Karlo Borovčak, Dorian Škurina i Manuel Jurak osvojili su prvo mjesto, a ženska kadetska štafeta u sastavu, Lara Lončarić, Magda Slovenec, Tesa Novak i Hana Sivec drugo mjesto.

U disciplini 4 x 100 mješovito mlađe kadetska štafeta Olimpa u sastavu, Karlo Borovčak, Lovro Futivić, Vili Sivec i Manuel Jurak osvojila je treće mjesto, a kadetska štafeta plivačica u sastavu, Magda Slovenec, Tesa Novak, Hana Sivec i Lara Lončarić drugo mjesto.

Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena. Uz ovakav broj odličnih mlađih plivača PK Olimp Terme Tuhelj ne mora se bojati svoje plivačke budućnosti. Kao promotori slogana Bajka na dlanu još jednom su na dostojan način prezentirali svoju Krapinsko zagorsku Županiju.

Za PK Olimp Terme Tuhelj pored navedenih plivali su: Lovro Škurina,  Mislav Hren, Tin Bogdanić, Luka Žmegač,  Gašpar Futivić, Ivan Bogdanić, Patrik Erceg, Mauro Šipek Glavač, Iva Hršak, Ana Majsec, Leonarda Filipović, Nikolina Juričan, Laura Ulama, Magda Topić, Marta Vidas, Lana Halapir i najmlađa na natjecanju, Mia Hren 2007 godište.   

Slijedeće natjecanje ujedno i kruna ljetne plivačke sezone je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje će se održati krajem srpnja u Zagrebu na kojem mogu prema pravilima nastupiti samo natjecatelji sa otplivanim normama.