23 medalje osvojene u Sarajevu

23 medalje osvojene u Sarajevu
Datum: 19.02.2013

 SARAJEVO U organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova "Sarajevo", i JP "Olimpijski bazen Otoka", u Sarajevu je od 15.-17.02. održan na 50-metarskom bazenu  četvrti po redu međunarodni plivački miting ”Sarajevo Aquatics 2013.” Ljubazni domaćini, prelijepi bazen, i odlična organizacija natjecanja na koje se pozivu organizatora odazvalo  425 natjecatelja, iz 33 kluba Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, i Srbije.

Natjecanje je održano u slijedećim dobnim kategorijama:

              plivači                plivačice

A

B

C

D

E

01/ i mlađi

99/00 god.

97/98 god.

95/96 god.

apsolutna

03/ i mlađe

01/02 god.

99/00 god.

97/98 god.

apsolutna

 

 

 

 

 

Plivan je, tzv. „Olimpijski program“-iste discipline kao i na Olimpijskim igrama. 

PK Olimp-Terme Tuhelj na ovome natjecanju nastupio je s ukupno 22 plivača različitih dobnih kategorija, ukupno su osvojili 23 medalje; 5. zlatnih, 9  srebrnih, i 9 brončanih medalja te potvrdili još jednom kako se u ovome klubu kvalitetno radi.

 

Medalje su po kategorijama tijekom jutarnjeg dijela natjecanja osvojili; Lara Lončarić (6), Tesa Novak (3), Magda Slovenec (2), Ivan Kukolja (1), Nikola Iveković(4), Filip Basa (1), Lovro Škurina (4),i Nikola Škof (2).

Nakon jutarnjih kvalifikacija, poslijepodnevni  program je bio rezerviran za 20 najbržih plivača u apsolutnoj kategoriji koji su plivali dvije finalne utrke (A, i B finale). U A i B finalnim utrkama od Olimpovaca nastupili su Ivan Kukolja, Lovro Škurina, Filip Husnjak, Tin Bogdanić, Nikola Škof, Tena Šuto, Klara Očić, Leonarda Filipović, Lucija Juričan, i Nikolina Juričan.

Od ostalih plivača na ovome natjecanju nastupili su još: Željko Filipović, Karlo Borovčak, Marta Muraja, Iva Hršak, Lana Halapir, Mislav Hren, Karlo Iljaš.

Na ovome natjecanju nastupila je hrvatska juniorska reprezentacija za koju je nastupio,  i Olimpov plivač  Mihael Vukić. U slijedećim disciplinama: 100 slobodno, i 50 leptir zlatna medalja, i 50 slobodno brončana medalja.

Slijedeće plivačko natjecanje, dvodnevno Regionalno natjecanje održat će se u plivačkom središtu Regije 4., Sisku od 02.-03. ožujka, na velikom, 50-metarskom bazenu.