Tesa Novak osvojila HPS mini Grand prix Hrvatska

Tesa Novak osvojila HPS mini Grand prix Hrvatska
Datum: 25.07.2017

SISAK: Prvog dana natjecanja na Prvenstvu Hrvatske za kadete u Sisku, 21. srpnja 2017. godine, a prije samog početka plivačkog programa najboljim kadetima i kadetkinjama dodijeljene su nagrade za ostvareni plasman na HPS mini Grand Prix Hrvatska. Pobjednica u ženskoj konkurenciji postala je po drugi puta kadetkinja Tesa Novak sa maksimalnim brojem bodova (150) iz 6 natjecanja. Drugoplasirana je bila Nika Špehar iz HAPK Mladost, a trećeplasirana Stela Španiček iz ZPK. Za nagradu je Tesa dobila sportsku torbu punu plivačke opreme i putovanje na Svjetsko prvenstvo u Budimpeštu od 25. do 28. srpnja 2017. godine, ovaj puta kao gost i podrška našim reprezentativcima. 

U konkurenciji kadeta Vili Sivec zauzeo je deveto mjesto iz četiri natjecanja osvojivši (29 bodova). Na dva nije sudjelovao zbog povrede ruke. Za nagradu je dobio sportsku torbu punu plivačke opreme. Pobjednik je Tin Mirjanić iz PK Primorje, drugoplasirani je Mario Šurković iz PK Jug Dubrovnik, a trećeplasirani Lovro Serdarević iz PK Novi Zagreb. 

Ovogodišnja novina su i zajedničke pripreme kadeta u Slavonskom Brodu na koje su pozvani svi dobitnici nagrada u ženskoj i muškoj konkurenciji (Top Ten). 

Zajednička fotografija prije puta u Budimpeštu.