Susret mladih reprezentacija Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH

Susret mladih reprezentacija Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH
Datum: 03.04.2014

 

BEOGRAD: Reprezentativka Hrvatske i plivačica Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj, Jana Vranić i trener reprezentacije prof. Ivica Androić nastupili su prošli vikend na dvodnevnom plivačkom susretu mladih reprezentacija Hrvatske, domaćina Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine u Beogradu. Natjecanje je održano, 05. i 06. travnja 2014. godine na plivalištu SC Novi Beograd u 50 metarskom bazenu koje je organizirao Plivački savez Srbije. Nastupila su ukupno 202 natjecatelja iz četiri reprezentacije. Reprezentacija Hrvatske nastupila je sa 58 natjecatelja, 27 plivačica i 31 plivač iz više ponajboljih hrvatskih plivačkih klubova. Natjecateljske kategorije određene su propozicijama natjecanja prema godištu; (A) plivači, 1995., 1996. i 1997. godište, plivačice 1997., 1998 i 1999. godište . U (B) kategoriji nastupili su plivači, 1998. i 1999. godište, a kod plivačica, 2000. i 2001. godište  Ukupno se plivalo 17 individualnih disciplina u muškoj i 17 u ženskoj konkurenciji i po dvije štafetne utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najuspješnija tri natjecatelja u svim disciplinama i po kategorijama nagrađeni su medaljama, a peharima za ukupni ekipni plasman, za ekipni plasman po kategorijama i za najboljeg plivača i plivačicu po kategorijama u skladu sa FINA tablicom. Naša reprezentacija je u individualnim disciplinama u muškoj i ženskoj kategoriji  osvojila 71 odličje, 21 zlatno, 25 srebrnih i 25 brončanih. U svim štafetnim utrkama osvojena su odličja, ukupno njih 8.  


Na samom početku natjecanja u subotu popodne, Jana Vranić osvojila je srebrnu medalju u disciplini 50 metara slobodno. U svojem drugom nastupu istog dana na 200 slobodno,  osvojila je 4. mjesto. Za broncu je nedostajalo malo sportske sreće, odnosno 5 stotinki sekunde. Sudjelovala je i u sastavu štafete 4 x 100 mješovito u kojoj su naše reprezentativke osvojile srebrno odličje.  
U nedjelju je Jana Vranić plivala 50 leptir i 400 slobodno i osvojila srebrno odličje u obje discipline. U sastavu štafete 4 x 100 slobodno reprezentativke su osvojile srebrno odličje i oborile dosadašnji rekord Hrvatske u toj disciplini.


Reprezentativci Hrvatske i ovaj puta ostavili su odličan dojam. Plivači su u ukupnom plasmanu u obje kategorije bili najbolji. Plivačice su pak u obje kategorije u ukupnom plasmanu bile srebrne odmah iza reprezentacije Slovenije. U ukupnom zbiru plivačica i plivača Hrvatska reprezentacija bila je najbolja.


Nakon sedmodnevne stanke koja je  i predviđena programom rada  nakon Prvenstva Hrvatske u Splitu, plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj nastavljaju sa redovnim treninzima i pripremaju se za novo natjecanje Festival plivanja u Zagrebu na bazenu Utrina u Novom Zagrebu koje se boduje i za HPS mini Grand prix Hrvatska. Natjecanje će se održati krajem travnja ove godine. To je ponovo prilika prezentiranja odličnog plivanja u klubu i županijskog slogana Bajka na dlanu. Naime, Plivački klub Olimp Terme Tuhelj jedini je zagorski natjecateljski plivački klub koji svoje ime i svoju županiju prezentira na mnogobrojnim tuzemnim i međunarodnim plivačkim natjecanjima u zemlji i okolnim državama.