Osmero Olimpovaca na PH u Rijeci

Osmero Olimpovaca na PH u Rijeci
Datum: 18.03.2013

 Ovog tjedna od 21.-24.03. 2013. godine u Rijeci se održava Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne kategorije. PK Olimp-Terme Tuhelj na ovom prvenstvu predstavljat će ukupno 8 natjecatelja: 5 plivača, i 3 plivačice koji su svojim rezultatima stekli pravo nastupa na ovom prvenstvu, pod  stručnim vodstvom, trenera, prof. Ivice Androića. To su: Mihael Vukić, Ivan Kukolja, Lovro Škurina, Nikola Škof, Filip Husnjak, Tena Šuto, Jana Vranić, i Klara Očić.

Ivan Kukolja rođen 1993. godine, živi u Zaboku, završio je srednjoškolsko obrazovanje u Zaboku. Plivanjem se bavi 13 godina. Na ljeto se sprema kao plivački stipendist na studij u SAD. Na ovome prvenstvu očekuje u jednoj od plivanih disciplina plasman među prva tri.

Mihael Vukić, rođen 1994. godine, živi u Zaboku, pohađa 4. razred Gimnazije A.G. Matoš u Zaboku. Plivanjem se bavi 12 godina. Na ljeto se također kao i Kukolja   sprema kao plivački stipendist put SAD-a. Od ovog prvenstva očekuje kao i od prethodnih odličan plasman koji će mu omogućiti zadržavanje reprezentativnog statusa.

Filip Husnjak, rođen 1996. godine, živi u Klanjcu, pohađa 2. razred Gimnazije A.G. Matoš u Zaboku. Plivanjem se bavi 9 godina. Na ovome prvenstvu očekuje plasman barem u jednu finalnu utrku u juniorskoj kategoriji plivača. 

Nikola Škof, rođen 1996. godine, živi u Oroslavju, pohađa 2. razred Gimnazije u Oroslavju. Plivanjem se bavi 10 godina. Ovo mu je prvo PH u plivanju na kojem nastupa. Od ovog prvenstva očekuje plasman među prvih 15 plivača u juniorskoj kategoriji.

Lovro Škurina, rođen 1999. godine, živi u Oroslavju, pohađa 7. razred osnovne škole Oroslavje. Plivanjem se bavi 6 godina. Na ovome PH očekuje u disciplini 100 i 200 leptir plasman među prva tri plivača u kadetskoj konkurenciji.

Jana Vranić, rođena 2000. godine, živi u Martinišću, pohađa 6. razred osnovne škole K.Š. Đalski u Zaboku. Plivanjem se bavi 6 godina. Na ovome PH očekuje potvrdu najbrže mlađe juniorke u RH u većini disciplina, te potvrđivanje statusa reprezentativke.

Tena Šuto, rođena 1997. godine, živi u Zagorskim Selima, pohađa 1. razred Gimnazije A.G. Matoš u Zaboku. Plivanjem se bavi 7 godina. Od ovoga PH očekuje plasman među prvih 15 plivačica u juniorskoj kategoriji u disciplini 50 prsno.

Klara Očić, rođena 2000. godine, živi u Martinišću, pohađa 6. razred osnovne škole K.Š. Đalski u Zaboku. Plivanjem se bavi 6 godina. Od ovog PH očekuje plasman među prvih 15 plivačica u mlađe juniorskoj kategoriji.