Olimpovih 19 medalja iz Rijeke

Olimpovih 19 medalja iz Rijeke
Datum: 20.03.2013

U organizaciji Plivačkog kluba Primorje CO, i Hrvatskog plivačkog saveza, od četvrtka do nedjelje na bazenu Kantrida, održano je  Prvenstvo Hrvatske za sve uzraste od kadeta do seniora. Natjecanje je okupilo 560 plivačica i plivača iz 35 plivačkih klubova. PK Olimp-Terme Tuhelj na ovo natjecanje otišao je s osam plivača (5 plivača i 3 plivačice)  koji su isplivali raspisane norme od strane HPS-a za plasman na ovo prvenstvo. Program natjecanja bio je podijeljen na jutarnje kvalifikacije koje su bile na rasporedu od devet sati, dok su finalne utrke, A finale (seniori), B finale (juniori), i C finale (mlađi juniori) na rasporedu bile od 17.00 sati. U jutarnjim kvalifikacijama oni najmlađi plivači, kadeti, borili su se izravno za medalje. Pravila prvenstva omogućila su plivačima mlađih dobnih kategorija nastupe u starijim dobnim kategorijama ukoliko su brži po vremenu od starijih plivača, a samim tim i borbu za medalje.

Prvog dana natjecanja-četvrtak Ivan Kukolja u disciplini 1500 slobodno osvaja brončanu medalju u kategoriji seniori, i mlađi seniori. Filip Husnjak u istoj disciplini osvaja 12. mjesto u konkurenciji juniora.

  

Drugog dana (petak) natjecanja tijekom jutarnjih kvalifikacija Lovro Škurina je u disciplini 100 leptir bio za jednu sekundu "sporiji" od kadetskog rekorda RH što mu je donijelo srebrnu medalju. Tena Šuto ; nedostajalo je 23 stotinke sekunde ili jedno mjesto za plasman u B finale, među 10 najbržih u disciplini 50 prsno. Istog dana Klara Očić poslijepodne pliva C finale u disciplini 400 slobodno gdje osvaja 5. mjesto.

Berba medalja drugog dana u poslijepodnevnom dijelu natjecanja; Mihael Vukić u disciplini 100 leptir osvoja zlatnu medalju u mlađim seniorima, i broncu u seniorskoj kategoriji plivača. Jana Vranić u disciplini 400 slobodno osvoja; u kategoriji mlađih juniorki zlato, juniorki srebro, i broncu u mlađim seniorkama. U disciplini 100 leptir; zlato u kategoriji mlađih juniorki, i broncu u kategoriji juniorki. Lovro Škurina u disciplini 100 leptir osvaja srebro u kadetskoj kategoriji plivača.

 
 

Trećeg dana natjecanja, jutarnjeg dijela, u disciplini 200 leptir kadet Lovro Škurina osvaja zlatnu medalju.

Poslijepodnevni dio natjecanja Jana Vranić u disciplinama 50 slobodno,i 200 slobodno osvaja zlato u mlađe juniorskoj kategoriji plivačica, i broncu u juniorskoj kategoriji plivačica. Mihael Vukić osvaja zlatnu medalju u mlađe seniorskoj kategoriji discipline 50 slobodno.

 

Zadnjeg dana natjecanja (nedjelja) još medalja; u disciplini 50 leptir Mihael Vukić osvaja srebro u seniorskoj kategoriji, i zlato u mlađe seniorskoj kategoriji, u disciplini 100 slobodno, srebro u seniorskoj kategoriji, i zlato u mlađe seniorskoj kategoriji. Jana Vranić u disciplini 100 slobodno osvaja zlato u kategoriji mlađe juniorke. U jutarnjim kvalifikacijama, i večernjem finalu plivala je prugu uz prugu s našom najboljom plivačicom Sanjom Jovanović, s kojom se malo kasnije našla rame uz rame na postolju za dodjelu najsjajnije medalje, one zlatne.

U jutarnjim kvalifikacijama u disciplini 50 leptir nastupio je još i Nikola Škof kojemu je nedostajalo 19 stotinki sekunde do plasmana u B finale (kategorija juniori).

Trener Ivica Androić izuzetno je zadovoljan svim plivačima koji su nastupili na ovome natjecanju. Svi plivači dobili su zasluženih sedam dana odmora.