Olimpovci osvojili 16 medalja na sv. Mihovilu u Šibeniku

Olimpovci osvojili 16 medalja na sv. Mihovilu u Šibeniku
Datum: 20.10.2014

ŠIBENIK: Plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj nastupili su prošli vikend na jubilarnom desetom po redu plivačkom natjecanju HPS mini Grand prix sveti Mihovil u Šibeniku koje se održava svake godine krajem listopada u čast svetog Mihovila, zaštitnika grada Šibenika. Natjecanje je ujedno i prva stanica turneje u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza pod nazivom HPS mini Grand prix Hrvatska za mlade nade hrvatskog plivanja u kategorijama mlađih kadeta i kadeta. Uspješni organizator bio je Plivački klub Šibenik. Dvodnevno natjecanje održano je 18. i 19. listopada 2014. godine na prekrasnom zdanju zatvorenog 25 metarskog bazena „Crnica“ u Šibeniku. Nastupilo je dvjestotinjak natjecatelja iz 11 hrvatskih klubova. Među konkurentima i dvanaestero Olimpovaca, četiri djevojčice i osam dječaka. Prema propozicijama natjecatelji bili su podijeljeni u tri kategorije. Kod plivačica najstarija kategorija bila je 2003. godište, pa 2004. i na kraju 2005. i mlađe. Kod plivača je prva kategorija bila 2001 godište, druga 2002. i treća 2003. godište i mlađi. Natjecanje je proteklo uspješno za plivače plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj, a rezultat je kvalitetnih priprema s puno treninga u protekla dva mjeseca.


Predvođeni trenerom mlađih kategorija Zvonimirom Androićem i novom trenericom Majom Bešenić nastupile su plivačice; Lara Lončarić ″03., Hana Sivec ″03., Tesa Novak ″04., Mia Hren ″07., i plivači; Nikola Iveković ″01., Vili Sivec ″03., Luka Žmegač ″04., Gašpar Futivić ″04., Ivan Bogdanić ″05., Patrik Erceg ″05.,  Bruno Ricijaš  ″05. i Mauro Šipek Glavač ″06. godište. Sedmero najmlađih po prvi puta se susrelo sa Grand Prix sustavom natjecanja na kojem se plivaju i najsloženije discipline na kojima se još nisu okušali .

Prvog dana natjecanja u subotu popodne Olimpovci su osvojili 8 odličja, od toga četiri zlata, tri srebra i jednu broncu. Tesa Novak osvojila je zlatno na 200 slobodno i 200 mješovito, Vili Sivec na 200 leptir i najmalađa na natjecanju Mia Hren na 800 slobodno. Vli Sivec osvojio je srebro na 100 slobodno, kao i Lara Lončarić na 100 leptir i 200 slobodno. Hana Sivec osvojila je broncu na 800 slobodno.

Drugog dana natjecanja Olimpovci su osvojili također osam medalja, od toga tri zlata, dva srebra i tri bronce. Vili Sivec osvojio je zlato na 800 slobodno, a Tesa Novak na 100 i 400 slobodno. Lara Lončarić osvojila je srebro na 100 slobodno, a Hana Sivec na 200 leptir. Vili Sivec osvojio je broncu na 200 mješovito, Lara Lončarić na 400 slobodno i Mauro Šipek Glavač na 800 slobodno. Svi ostali plivači odlično su plivali i popravili svoja osobna vremena.

Bodove za ukupni plasman na HPS mini Grand Prixu osvojili su; Tesa Novak, Nikola Iveković i Vili Sivec. Plivači PK Olimp Terme Tuhelj i ovaj puta su na reprezentativan su način promovirali svoju županiju i već svima dobro poznati slogan Bajka na dlanu.

 

Natjecanje u Šibeniku podržali su sponzori Fibis d.o.o iz Zagreba prisutni u našoj županiji kao brend, Kiosk +, A.C. Redan d.o.o. ovlašteni koncesionar za marke Renault i Dacia koja je smještena u Lepajcima pored Krapine, te Niskogradnja Hren d.o.o iz Donje Stubice, Golubovečka cesta 85.

Ne smijemo zaboraviti niti naše vrijedne roditelje plivača koji su se pobrinuli da nam u Šibeniku bude ugodno.