Olimpovci na HPS mini Grand Prixu u Zadru osvojili 8 odličja

Olimpovci na HPS mini Grand Prixu u Zadru osvojili 8 odličja
Datum: 23.11.2015

ZADAR: Plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj nastupili su prošli vikend u Zadru na već tradicionalnom sedmom po redu plivačkom natjecanju za kadete i mlađe kadete pod nazivom HPS mini Grand prix sveti Krševan 2015. Natjecanje je održano na plivalištu Višnjik u 25 metarskom bazenu koje je za svaku pohvalu organizirao PK Zadar. Već treću godinu za redom uvršteno je u program HPS mini Grand prix Hrvatska. Nastupilo je 383 natjecatelja iz 22 hrvatska plivačka kluba i jednog iz Bosne i Hercegovine, a među njima i četiri Olimpovca pod ravnanjem sportskog direktora profesora Ivice Androića. Natjecateljske kategorije određene su propozicijama prema godištu. Ukupno se plivalo 12 disciplina u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji.

U dva dana natjecanja najuspješniji u svim disciplinama i po kategorijama nagrađeni su medaljama, a plivačica i plivač u svakoj kategoriji s najvećim zbrojem bodova po tablicama Hrvatskog plivačkog saveza postignutim u zbroju četiri discipline prigodnim poklonom organizatora. Olimpovci su i ovaj puta ostavili odličan dojam. Osvojili su 8 odličja, 5 zlatnih 2 srebrna i 1 brončano. Prema broju osvojenih medalja najuspješnija je bila kadetkinja Tesa Novak sa zlatnim medaljama na 100, 200 i 400 slobodno, te 200 mješovito. Četiri medalje osvojio je i Vili Sivec, zlato na 400 slobodno, srebro na 100 i 200 slobodno i broncu na 200 mješovito. Tesa Novak osvojila je i poklon organizatora za najvredniji rezultat među plivačicama.  

Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je Lovro Futivić bio četvrti na 200 prsno, peti na 800 slobodno i šesti na 100 prsno. Manuel Jurak bio je četvrti na 800 slobodno i deveti na 200 prsno.

Olimpovci su na ovom izuzetno jakom plivačkom natjecanju u Zadru na reprezentativan način promovirali zagorski slogan Bajka na dlanu. Iduće natjecanje je namijenjeno najmlađim kategorijama plivačica i plivača pod nazivom Sisak mali i održat će se 28. 11. 2015. godine na bazenu ŠRC Sisak.