Najmlađi Olimpovci odlično plivali u Splitu

Najmlađi Olimpovci odlično plivali u Splitu
Datum: 10.05.2015

SPLIT: Plivački klub Olimp Terme Tuhelj nastupio je prošli vikend na plivačkom natjecanju Grdelini sv. Duje u Splitu. Natjecanje je održano na 25 metarskom zatvorenom bazenu Poljud  i organizirano je za plivačice i plivače 2004. godište i mlađe. Svake godine već 12 puta za redom tradicionalno najmlađi se okupljaju na Grdelinu početkom svibnja u čast Svetog Duje zaštitnika grada Splita. Mnogim generacijama plivača to je prvo natjecanje  u športskoj karijeri, organizirano po uzoru na prava plivačka natjecanja sa elektroničkim mjerenjem vremena, sucima, najavama voditelja i punim tribinama. Ove godine nastupila su 363 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prema propozicijama organizatora plivalo se u tri dobne skupine, (A) za plivačice i plivače 2004. godište, (B) 2005. godište i (C) 2006. godište i mlađi. Profesor Ivica Androić i trenerica mlađih kategorija mag. kin. Maja Bešenić put Splita u subotu, 09. svibnja 2015. godine poveli su ukupno 25 natjecatelja, 16 dječaka i 9 djevojčica. Odličnim nastupima u oba dana natjecanja osvojili su ukupno 13 medalja, 3 zlatne, 7 srebrnih i 3 brončane. U ukupnom poretku iz zbroja vremena sve četiri plivačke tehnike, leptir, leđno, prsno i kraul, Tesa Novak pobijedila je u (A) skupini. Za pobjedu u leptiru osvojila je i Trofej Grdelin, posebnu nagradu organizatora. Druga mjesta ukupno osvojili su Mia Hren u skupini (C) godinu dana mlađa od konkurencije i Mauro Šipek Glavač također u skupini (C). Nagrađeni su prigodnim poklonima organizatora.

Osvajači medalja u oba dana natjecanja za Plivački klub Olimp Terme Tuhelj su:

Tesa Novak (A), zlato na 50 leptir i 50 slobodno i srebra na 50 leđno i prsno.

Mia Hren (C), zlato na 25 prsno i srebra na 25 leptir i 25 slobodno.

Mauro Šipek Glavač (C), srebro na 25 leptir i bronce na 25 prsno i 25 slobodno.

Patrik Erceg (B), srebra na 50 leptir i 50 slobodno.

Od ostalih vrijednih rezultata treba istaći da su odlično plivali Patrik Erceg koji je ukupnom zbiru u (B) skupini bio sedmi i Ivan Bogdanić koji je bio deseti. Ivan je svoj najbolji rezultat ostvario u kraulu gdje je na 50 slobodno bio sedmi, a u leđnoj tehnici deveti. Šesto mjesto zauzela je Olimpova štafete na 4 x 50 slobodno u sastavu (Luka Žmegač, Ivan Bogdanić, Mauro Šipek Glavač i Patrik Erceg),  deveta je bila mlađa štafeta (C1) na 4 x 25 slobodno u sastavu (Andrija Anić, Karlo Agrež, Viktor Ostriž i Roko Domiani), a deseta je bila štafeta (C2) na 4 x 25 slobodno u sastavu (Pavel Zrinšćak, Nino Krizmanić, Marcel Vorih i Jakov Zrinšćak). U individualnoj disciplini 25 leđno Mia Hren je bila deseta. Svi ostali plivači pokazali su veliko htijenje, požrtvovnost i napredak, posebno oni najmlađu u grupi trenerice Maje Bešenić koji su od jeseni uvelike popravili svoja osobna vremena na što je ona i te kako ponosna obzirom je nova u klubu i željna potvrde svojeg rada i dobrih rezultata u skladu sa dosadašnjim visokim rezultatima ovog jedinog zagorskog plivačkog kluba koji ove godine slavi 20 godišnjicu rada i postojanja.

Najmlađi na natjecanju  od svih učesnika bio je Toto Šipek Glavač. Za Plivački klub Olimp Terme Tuhelj nastupili su još i djevojčice; Mia Hlaban, Lucija Kolar, Karla Brlek, Nika Šimun u skupini (A), Marta Svažić, Klara Šeatović, Lori Šipek Glavač u (C), dječaci; Gašpar Futivić, Luka Sinković u (A) i Bruno Ricijaš u (B) skupini. Tako su i ovaj puta Olimpovci na reprezentativan način prezentirali svoju Krapinsko zagorsku županiju i slogan Bajka na dlanu. Iduće natjecanje je već za tjedan dana za kadete u Sisku pod nazivom Sveti Kvirin koje se boduje i za HPS Grand Prix Hrvatska.