Dvije brončane medalje Ivana Kukolje

Dvije brončane medalje Ivana Kukolje
Datum: 07.06.2013

 

ZAGREB Proteklog je vikenda u Zagrebu, na bazenima Šalata, održano, 28. izdanje Međunarodnog plivačkog natjecanja "Zlatni medvjed 2013.".  Na ovogodišnje natjecanje odazvalo se 365 plivačica i plivača, iz 37 klubova (Austrije, Slovenije, BiH, Srbije,Ukrajine,Rusije, Danske,Južnoafričke Republike, Mađarske, Švedske Njemačke,i Hrvatske).  PK Medveščak, i ove je godine unatoč manjim financijama osigurao dolazak velikih imena u Zagreb: Cameron van der Burgh (JAR) olimpijski pobjednik,svjetski rekorder na 50 i 100m prsno, Gerhard Zandberg (JAR) svjetski prvak iz 2007g i bivši svjetski rekorder na 50 leđno, Maxim Shemberev (UKR) svjetski juniorski prvak na 400m mješovito, Martin Spitzer (AUT) austrijski prvak i rekorder na 50m slobodno i 50m leptir.  

Plivano je 17 plivačkih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, u jutarnjim kvalifikacijama, i poslijepodnevnim finalnim utrkama u dvije dobne kategorije, općoj, i juniorskoj  s tim da su se juniori borili ujutro za medalje, a ostali za što bolji plasman, i ulazak u poslijepodnevno finale 

 Među navedenim plivačkim veličinama svoje mjesto pronašla je mala jedanaestero člana ekipa PK Olimp-Terme Tuhelj predvođena trenerom, prof. Ivicom Androićem i plivačima; Ivan Kukolja, Goran KoprivnjakFilip HusnjakNikola ŠkofLovro ŠkurinaTin Bogdanić, Karlo Iljaš, plivačice;Tena Šuto, Klara Očić, Lucija Juričan, Nikolina Juričan . Osjetno pomlađena ekipa Olimpa, s ukupno 43 plivačkih startova na navedenom natjecanju imala je samo jednu zadaću, prikupiti potrebno iskustvo na ovako velikim plivačkim  natjecanjima. Svi su oni na ovo natjecanje došli iz punog treninga i opravdali očekivanja trenera, prof. Androića.

Nažalost, neki od njih nisu mogli nastupiti; Jana Vranić ima povredu ramena, Mihael Vukić ima maturalne obaveze, a Tena Šuto nastupila je samo u subotnjem dijelu zbog školskih obaveza ovaj tjedan. 

Goran Koprivnjak i Ivan Kukolja

Unatoč navedenom odlični rezultati nisu izostali. Prva perjanica kod Olimpovaca na ovome natjecanju bio je Ivan Kukolja koji je već prvog dana natjecanja, u petak, nastupio u disciplini 1500 slobodno, i osvojio brončanu medalju. Uz njega u istoj disciplini nastupio je i Filip Husnjak koji je u konkurenciji juniora osvojio 6. mjesto.

Ivan Kukolja

U subotnjem dijelu programa najbliži poslijepodnevnom finalu bio je Olimpov „Amerikanac“ Goran Koprivnjak, kojemu je nedostajalo 4 stotinke sekunde za ulazak u finale discipline 50 slobodno.

Lovro Škurina

U nedjeljnom dijelu Lovro Škurina u disciplini 200 leptir osvaja 5. mjesto. Goran Koprivnjak u istoj disciplini u jutarnjim kvalifikacijama osvaja 3. mjesto. Poslijepodnevno finale donijelo mu je konačni plasman na 5. mjesto. Disciplina 200 mješovito jutarnje kvalifikacije Goran Koprivnjak, 5. mjesto, poslijepodnevno finale 6. mjesto. Ivan Kukolja u disciplini 400 slobodno u jutarnjim kvalifikacijama osvaja 7. mjesto, a u poslijepodnevnom finalu odlično treće mjesto. Filip Husnjak u istoj disciplini u kategoriji juniora osvaja 8. mjesto.

Slijedeće natjecanje pred Olimpovcima je zadnji vikend u mjesecu lipnju,  u Sisku, dvodnevno Regionalno natjecanje na kojem će nastupiti većina plivačica i plivača natjecateljskog pogona.