13 medalja na otvaranju sezone za PK Olimp Zabok

13 medalja na otvaranju sezone za PK Olimp Zabok
Datum: 11.10.2016

ŠIBENIK: Povodom Dana grada Šibenika plivački klub „Šibenik“ tradicionalno organizira miting „Sveti Mihovil“. Plivačko natjecanje za kadete i mlađe kadete i kadetkinje održano je 09. i 10. listopada 2016. godine na 25 metarskom bazenu „Crnica“ u Šibeniku. Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Zabok novu plivačku sezonu 2016. / 2017. započeli su pod novim imenom i sa sjedištem u Zaboku. Zabočani su nastupili sa 13 plivačica i plivača u pratnji sportskog direktora prof. Ivica Androića i trenerice mlađih kategorija mag. cin. Maje Martinić. Ovo plivačko natjecanje uvršteno je i u program Hrvatskog plivačkog saveza kao mini Grand prix Hrvatska.

Ukupno je nastupilo 312 natjecatelja iz 19 ponajboljih hrvatskih klubova i jednog iz Bosne i Hercegovine. Organizator je odredio tri dobne kategorije;  A u kojoj  su plivali dječaci (2003.) godište, B (2004.) i C (2005. i mlađi). Kod djevojčica u kategoriji A bile su (2004.), B (2005.) i C (2006. i mlađe).  Prema propozicijama plivači su imali pravo nastupa u dvije discipline po jednom dijelu programa. Za osvajanje bodova na mini Grand prix-u bilo je potrebno nastupiti u jednoj stotici, jednoj dvijestotici, jednoj četiristotici ili osamstotici i jednoj mješovitoj disciplinu od 200 ili 400 metara. Bodovali su se rezultati prvih deset plivača u zbroju četiri discipline. U svakoj kategoriji i disciplini  tri prvoplasirana plivača i plivačice bili su nagrađeni medaljama, a najvredniji rezultati prema tablicama Hrvatskog plivačkog saveza u muškoj i ženskoj konkurenciji i prigodnim peharom. Plivački klub Olimp Terme Zabok ukupno je osvojio 13 medalja, od toga 5 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane.  Tesa Novak osvojila je šibenski mini Grand prix i u Zabok donijela novih 25 bodova. Profesor Ivica Androić je postao prvi trener natjecanja u Šibeniku za što je nagrađen peharom organizatora.

U kategoriji A: Tesa Novak osvoila je zlatne medalje na 100 slobodno, 200 mješovito, 400 slobodno i srebrnu na 200 prsno.  Vili Sivec je sa zlatom na 200 leptir i srebrom na 800 slobodno osvojio u ukupnom poretku Grand prixa 6 mjesto.

U kategoriji C: Patrik Erceg osvojio je srebrne medalju na 100 leptir, 200 mješovito, 400 slobodno i brončanu medalju na 100 slobodno. Mauro Šipek Glavač osvojio je zlatnu medalju na 200 prsno i srebrnu na 800 slobodno. Mia Hren osvojila je brončanu medalju na 400 slobodno.

Od ostalih vrijednih rezultata potrebno je istaći dva šesta mjesta Jane Pavalić, jedno deveto mjesto Luke Žmegača i deseto Petra Pavalića.

Svi ostali plivači plivačkog kluba Olimp Zabok popravili su svoja osobna vremena. Za plivački klub Olimp Zabok poreg gore navedenih plivali su još; Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Andrija Anić, Roko Damiani i Viktor Ostriž. Na osobito reprezentativan način prezentirali su svoju Krapinsko zagorsku  županiju i Grad Zabok na otvaranju sezone u Šibeniku. Već iduće subote u Sisku starije Olimpovce očekuje nastupa na prvom i drugom kolu Lige Regije 4.