Četiri zlata Jane Vranić i bronca Filipa Husnjaka u Rijeci

Četiri zlata Jane Vranić i bronca Filipa Husnjaka u Rijeci
Datum: 17.02.2014

 

 

RIJEKA: Prošli vikend održano je dvodnevno međunarodno plivačko natjecanje 6. po redu miting Victoria Primorje uz sudjelovanje petstotinjak plivačica i plivača 49 plivačkih klubova iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Organizator natjecanja je plivački klub Primorje – Croatia osiguranje iz Rijeke. Natjecanje je održano, 15. i 16. 02. 2014. godine na prekrasnom zdanju 50 metarskog bazena ŠRC Kantrida koje se boduje i za serijal natjecanja Grand Prix Hrvatska, sastavljen po uzoru na FINA Svjetski kup. To je ujedno i 3. po redu miting Grand prix Hrvatska uz sudjelovanje velikih plivačkih imena poput; Sanje Jovanović, Matjaža Markiča, Peter John Stevensa, Edoarda Giorgettija i mnogih drugih. Natjecanje je proteklo u dobroj organizaciji i velikom broju do kraja neizvjesnih utrka. PK Olimp Terme Tuhelj pod ravnanjem profesora Ivica Androića na natjecanje je poveo 5 ponajboljih plivača; Ivana Kukolju, Nikolu Škofa i Filipa Husnjaka te plivačice; Janu Vranić i Klaru Očić. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije. Prva kategorija (A) apsolutna bila je najstarija gdje su se natjecale plivačice u godištu 1997. i starije i plivači 1995. godište i stariji. U (B) kategoriji juniora plivale su plivačice, 1998. i 1999. godište i plivači, 1996. i 1997. godište, a u (C) kategoriji mlađih juniora plivačice, 2000. i 2001. godište i plivači, 1998. i 1999. Sve jutarnje discipline plivale su se kao kvalifikacije, a popodnevne kao finalne utrke. Najbolji natjecatelji u svim kategorijama nagrađeni su medaljama i poklonima sponzora, a tri najbolja u zbroju dvije discipline iz svakog dana po jedna i novčanim nagradama.

Kvalifikacijsko natjecanje započelo je u subotu u 09:00 sati. U disciplini 400 m slobodno, Ivan Kukolja otplivao je 9 vrijeme u apsolutnoj kategoriji, a Filip Husnjak 6. vrijeme među juniorima. U popodnevna finala sa odličnim plivanjem kvalificirali su se; Jana Vranić, Klara Očić i Nikola Škof. Jana Vranić je u mlađe juniorskoj kategoriji bila zlatna na 50 m slobodno i 100 m leptir. Klara Očić bila je 13. Među mlađim juniorkama na 50 m slobodno. Nikola Škof je u juniorima osvojio 9. mjesto na 50 m leptir.

U nedjelju u jutarnjim kvalifikacijama finala su osigurali; Jana Vranić i Nikola Škof. Također u najbržoj grupi popodne na 1500 m slobodno plivali su Ivan Kukolja i Filip Husnjak. Jana Vranić je u mlađe juniorskoj konkurenciji bila zlatna na 50 m leptir i 400 m slobodno. Nikola Škof bio je 7. među juniorima na 50 m leđno. Na kraju natjecanja u disciplini 1500 m slobodno, Filip Husnjak osvojio je broncu među juniorima, a Ivan Kukolja bio je  nadomak medalje osvojivši 4. mjesto u apsolutnoj konkurenciji.

 

U jakoj međunarodnoj konkurenciji plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj odlično su plivali u ovoj fazi priprema koje su započele na velikim 50 metarskim bazenima. Ovo natjecanje ujedno je poslužilo i kao priprema za predstojeće državno prvenstvo u ožujku kao i prikupljanje bodova za ukupni plasman na HPS Grand prix Hrvatska.  Trener prof. Ivica Androić bio je zadovoljan postignutim rezultatima.